linear-circular-economy

Una formaci贸 impartida per eco-emprenedor@s de Barcelona

El mes d鈥檕ctubre passat vam donar un curs de formaci贸 sobre l’economia circular a 23 t猫cnics de promoci贸 econ貌mica de 17 municipis diferents de Barcelona. 聽El curs va ser聽organitzada per la Diputaci贸 de Barcelona i impartida per l鈥檃ssociaci贸 empresarial Ecoemprenedors.cat, del cual som membres fundadors.聽聽Amb l鈥檕bjectiu de dinamitzar la creaci贸 i consolidaci贸 d鈥檈mpreses 聽els t猫cnics dels ens locals 聽van participar d鈥檃questa formaci贸 amb l鈥檈xpectativa de trobar-se amb les experi猫ncies, el coneixement i les eines per poder donar suport a iniciatives d鈥檈co-empreneduria i generar llocs de treball.

Els participants van passar per una formaci贸 experimental basada en els seg眉ents quatre processos d鈥檃prenentatge;

Teories i conceptes 路聽 es va explorar conceptes com l鈥檈co-innovaci贸 i l鈥檈conomia verda fins a l鈥檈conomia circular, l鈥檈mergent economia col路laborativa i els seus diversos models de negoci , la simbiosi industrial i altres teories per re-orientar-nos de l鈥檈conomia lineal basat en un proc茅s de 鈥take, make, waste鈥 a una economia circular on circulen els recursos biol貌gics i t猫cnics de forma continu.

Casos pr脿ctics 路 tocant de peus a terra es va comptar amb 12 empreses que ja estan treballant en aquestes l铆nies. Desde l鈥櫭爉bit d鈥檈co-innovaci贸 Nut Creatives; disseny i mobles de baix impacte, NOEM; cases modulars de zero emissions, Compostadors; fabricats amb material reciclat, IRIS;聽 solucions biol貌gics per aig眉es contaminats i producci贸 de bio-pl脿stics i els experts en l鈥檈conomia circular EcoIntelligent Growth. Del sector de consum col路laboratiu es va participar l鈥檈mpresa de compartir cotxe Social Car, Vilatroc, una eina d鈥檌ntercanvi virtual per municipis, la cooperativa d鈥檈nergies renovables Som Energia i Tarann脿 demostrant opcions d鈥檈conomia verda a trav茅s del turisme. Finalment dues empreses incubant a emprenedors MOB i Incuba Eco i una nova iniciativa de simbiosi industrial impulsat per la fundadora de ZICLA.

Observaci贸 i reflexi贸 路 en cada sessi贸 a trav茅s de t猫cniques de facilitaci贸 din脿mica es va fer reflexions individuals i col路lectives sobre les oportunitats i reptes que presenta la transici贸 a una economia circular, i sobre el paper que s鈥檋auria de jugar el sector p煤blic en ell.

Experimentar 路 finalment, i per no oblidar la realitat als municipis, els participants van portar deures a casa per aplicar els conceptes i pr脿ctiques a trav茅s d鈥檈xercicis i petites enquestes amb companys de la feina.

Des de que s鈥檋a acabat el curs ja hi ha dos municipis desenvolupant iniciatives de simbiosi industrial en els seus pol铆gons i aqu铆 esperem not铆cies de com va el proc茅s.

Heloise Buckland, co-fundadora de Barcelonya, directora d鈥Avalon Sustainability School i facilitadora del curs.

 

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/kuarahyp/barcelonya.com/wp-includes/functions.php on line 4755